Descriere
Casa Măghiranului e mereu deschisă pentru prieteni, care vin de multe ori neanunțați, ca și cum ar merge la propria lor casă. Asta nu îl deranjează pe Măghiran, dar problema e că oamenii deseori uită să îl invite pe Măghiran înapoi. El e cel care de obicei e uitat afară de pe lista invitaților, nu pentru că oamenii nu l-ar vrea prin preajmă, ci pur și simplu pentru că e precum periuța de dinți – o folosești de câteva ori pe zi, dar în rest uiți cu totul de ea – o parte esențială, dar invizibilă a vieții.
În relațiile romantice, Măghiranul este, în mare, lipsit de pasiune sexuală. Preferă să se cuibărească într-un fotoliu cu o carte sau un film bun, mai degrabă decât să facă o baie la lumina lumânării cu partenerul/partenera. Astfel, relația cu o personalitate de tip Floral sau cu pasionatul Ghimbir ar fi una destul de dezechilibrată.
Nepasionat de modă și de nou, Măghiranul trăiește pe principiul că atâta timp cât funcționează, de ce să arunci sau să renunți la ceva? Va umbla cu aceleași haine din tinerețe, atâta timp cât sunt întregi, și nu îl va deranja că ușile casei nu se închid chiar bine sau că vopseaua de pe pereți începe să se cojească. Pretinde aceeași atitudine de la membrii familiei, de la care se așteaptă să se descurce cu ce au și să nu aibă pretenții de mai nou și mai bun, ceea ce poate determina probleme în sânul familiei.
Măghiranul e tipul de om bun, cinstit, perseverent, nu neapărat ambițios și luptător, dar cel de care e nevoie pentru a stabiliza și a aduce cu picioarele pe pământ caractere mai aprige.
Foarte aromat, Măghiranul e una dintre cele mai cunoscute și utilizate ierburi, atât în arta culinară, cât și în medicina alternativă și complementară. Face parte din familia Lamiaceae (Labiatae), aceeași familie botanică din care fac parte și menta, rozmarinul și cimbrul – toate ierburi aromatice. Frunzele sale sunt folosite proaspete sau uscate în multe mâncăruri, ele fiind cele care dau gustul specific mâncărurilor mediteraneene. Se spune că, datorită acțiunilor sale anti-afrodiziace, era folosit pe vremuri de călugări.
Măghiranul este unul dintre puținele uleiuri cu efecte anti-afrodiziace.
Se crede că măghiranul îți are originile în Asia, dar în prezent este o plantă comună, mai ales în Europa. În Tunisia, crește ca un covor printre măslini și migdali și este cunoscut drept khezama (termenul arab pentru ”lavandă”).
Există 3 mari varietăți ale speciei de măghiran: Măghiranul dulce (Origanum majorana), măghiranul turcesc/cretan (Origanum onites) și măghiranul sălbatic sau oregano (Origanum vulgare). Măghiranul dulce și cel sălbatic (oregano) au fost confundate de-a lungul istoriei.
Se spune că Măghiranul era lipsit de miros până când a fost atins de Afrodita. Aceasta l-a folosit pentru a vindeca rănile fiului său Enea și, mângâindu-l cu atingerea sa magică, i-a dăruit aroma care încântă lumea și astăzi. Măghiranul era o plantă sfântă, asociată cu zeitățile Shiva și Vishnu în India, și cu Osiris în Egipt. La greci era ”amarakos”, un simbol al iubirii și onoarei, folosit la coronițe ce se puneau pe capetele tinerilor miri.
La ce e util pe plan emoțional și energetic?
- Consolează inimile îndurerate, ajută la vindecare emoțională
- Aduce pace, în psihic, fizic, mental și emoțional
- De folos persoanelor înclinat spre gândire obsesivă și încăpățânare
- Oferă căldură, sprijin și grijă pentru sine
- ȚARA DE ORIGINE – Egipt
- METODA DE EXTRACȚIE – Distilare cu aburi
- EXTRAS DIN – Flori, frunze
- NOTA – Mijloc
- POTRIVIT PENTRU COPII – Da
- CULOARE – Incolor, limpede, transparent cu o nuanță de galben
- CONSISTENȚĂ – Fluid, apos
- INTENSITATEA INIȚIALĂ A AROMEI – Medie
- DURATĂ DE VIAȚĂ – 2-3 ani
Recomandat pentru
- Alergii
- Anxietate
- Artrită
- Astm
- Bronșită
- Constipație
- Crampe
- Diaree
- Durere de cap
- Dureri musculare
- Febră
- Flatulență
- Gripă
- Hiperactivitate
- Hipertensiune
- Inapetență (lipsa poftei de mancare)
- Indigestie
- Insomnie
- Probleme menstruale
- Răceală
- Reumatism
- Sinuzită
- Stres
- Tuse
Proprietăți terapeutice
- Analgezic
- Antialergic
- Antibacterian
- Antifungic
- Antihistaminic
- Antiinflamator
- Antispastic
- Calmant
- Carminativ
- Digestiv
- Hipotensiv
- Imunostimulant
- Încălzitor
- Vasodilatator
Cantitate: 10 ml
www.aromax.ro
Recenzii
Nu există recenzii până acum.